0
Имаш нужда от помощ? Звъни на +359 87 717 5203

Европейски модул за заточване на ножове 2100, 20° - марка Chef's Choice

Код: 0215000

Само регистрирани потребители, които са закупили продукта, могат да пишат отзиви
В наличност: В наличност
  • Безплатна доставка
Цена: 386 лв
Описание

Модулът за заточване за европейски/американски ножове под ъгъл 20° е специално проектиран за получаване на ръбове с фабрично качество за всички ножове в европейски/американски стил. Модулът може да се използва на Chef's Choice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Model 2100 електрическа точилка за ножове за остриета в евро/американски стил и за всякакви други метални ножове с ръб на острието, заточен под ъгъл 20°.

Имайки 3 етапа на заточване, устройството позволява прецизно заточване, което ще се извършва в зависимост от предназначението на ножа. Всеки етап на заточване има точна роля и трябва да се извършва правилно, така че острието на ножа да бъде добре заточено, оформено и полирано, като по този начин се създава ръб тип Trizor® (патентована Chef's Choice ® 3-степенна система за заточване, която създава троен ръб без ръбове, който ще остане остър за по-дълго, отколкото в случая на конвенционално заточени ножове).

Модулът за заточване на европейски/американски ножове под ъгъл 20° е предназначен за заточване на ножове за домашна употреба, джобни ножове и някои спортни ножове. Не се опитвайте да въвеждате с оглед на заточване на ножици, остриета за брадва или други остриета, които не влизат свободно в процепите.

Етап 1 (заточване): Абразивните диаманти ще заточат острието, създавайки микробраздове по протежение на фасетите от всяка страна на ръба.

Етап 2 (моделиране), снабден с много по-фини диаманти, създава втори ъгъл, който е много по-добре дефиниран на фасетите, с няколко градуса по-голям от ъгъла, създаден в Етап 1.

Етап 3 (шлайфане): Ултрафините прецизни дискове се настройват под трети, малко по-голям ъгъл. Дисковете полират и шлифоват фасетите в съседство с острието, създавайки трети микроъгъл и ръб с микроскопична дебелина, прав и супер полиран, с невероятна острота.

Назъбените остриета се заточват изключително в етап 3 , за да не се отстранява повече метал от зъбите, отколкото е необходимо.

Винаги се уверявайте , че острието на ножа е добре почистено преди заточване.

Целият процес на заточване на нож с острие от 20 см отнема около 1,5 минути, а за ножове с по-къси или по-дълги остриета може да отнеме повече или по-малко време. След като ножовете бъдат заточени с помощта на модула за заточване за европейски/американски ножове с ъгъл 20°, повторното заточване отнема по-малко от 1 минута.

Движението надолу на острието във всеки от прорезите се контролира от плоча за спиране на ръба на острието, която позиционира острието на ножа оптимално и безопасно при докосване на абразивните дискове, без да повреди острия ръб, който трябва да бъде оформен. Следователно устройството позволява лесно и безопасно боравене.

Модулът за заточване е снабден с шини и позволява бързо отстраняване или монтиране чрез плъзгане върху електрическата острилка Chef's Choice® Commercial EdgeSelect® Diamond Hone® Model 2100.

Модулът за заточване се отделя лесно, като по този начин позволява ефективно почистване, когато е необходимо, независимо дали се извършва ръчно или в съдомиялна (за домашна употреба или за търговска употреба).

Точилото ще се поддържа само чрез ръчно почистване с влажна кърпа.

Характеристи
Код 0215000
Brand Chef's Choice
Категория Заточване на ножове
Мнения
0
0
0
0
0
Само регистрирани потребители, които са закупили продукта, могат да пишат отзиви