Описание
Терменът raclette произхожда от френската дума “racler”, която в превод означава “изтривамi”. Преводът води началото си от оригинално ястие с произход Швейцария, което се характеризира с разтопяване на сирене на огън, или на плоча след което се поднася на гостите, с гарнитура от картофи, краставици, кисел лук или сушено месо (Prosciutto и Bindenfleisch). В зоната Valais в Швейцария, raclette се поднася заедно с различни асортименти чай или други топли напитки. Друг често използван начин за сервиране на този кулинарен шедьовър е заедно с различни асортименти вино (Savoy, Chasselas, Riesling si Pinot gris).
Представяме ви електрическата плоча Raclette, марка Unold, която включва 8 мини-тигана с незалепващо покритие, 8 шпатули, алуминиева плоча с 2 лица и една плоча от гранит. Уредът се затопля от нагревател с мощност 1.100 W и разполага с бутон за регулиране на температурата и термостат със светлинен индикатор.