СЕНЗОРНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ШЛАЙФАНЕ
Specialista Prestigio е оборудван с 2 филтъра за различни количества утайка от кафе.
Филтърът за 1 чаша позволява до 12 г утайка от кафе и е подходящ за едно еспресо или кафе.
Филтърът за 2 чаши позволява до 20 г утайка от кафе, идеален за две чаши кафе, силно двойно кафе или използване на леко изпечени кафеени зърна.
Регулирайте правилната доза кафе, като завъртите селектора на стъпки, като започнете от минималното количество до достигане на маркировката, посочена във филтъра. И двата филтъра имат една стена, точно като тези, използвани от професионалните баристи в кафенетата. Ако сте запалени по кафето, това са предпочитаният вариант, тъй като позволяват по-голям контрол върху екстракцията, което води до плътна напитка, която улавя всички аромати на кафените зърна.
ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АКТИВЕН КОНТРОЛ НА ТЕМПЕРАТУРАТА
Технологията "Активен контрол на температурата" поддържа температурата на водата през целия процес на приготвяне на кафе, за да гарантира оптимална екстракция и идеален резултат в чашата.
Всеки вид кафе изисква специална температура, за да извлече най-добрите вкусове. 3-те температури, предлагани от La Specialista Prestigio, ви позволяват да изберете идеалната температура на водата за варене, в зависимост от избраните кафе на зърна. Избраната температура остава стабилна по време на процеса на варене за оптимално извличане на кафе.
3-те температурни настройки съответстват на диапазоните от 92° / 94° / 96 °C. Това са температурите на водата вътре в термоблока и се различават от температурата на напитката в чашата или температурата, измерена, когато напитката тече от портафилтъра.
ИНТЕЛИГЕНТНА СТАНЦИЯ ЗА ПОДБИВАНЕ
Правилното набиване на дозата кафе е от съществено значение за оптималното извличане на кафето.
Системата "Smart Tamping" гарантира, че този процес се извършва равномерно и лесно; Просто натиснете лоста и машината за еспресо ще приложи правилния натиск върху утайката от кафе. Максималното налягане е 15-20 кг, в зависимост от използвания филтър.
ДИНАМИЧНА ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФУЗИЯ
Предварителната инфузия е динамична, тъй като продължителността на този процес е адаптирана към плътността на дозата на кафето, като се гарантира, че цялата повърхност е мокра и равномерна. Това допринася за постигане на перфектна екстракция всеки път.