0
Имаш нужда от помощ? Звъни на +359 87 717 5203

Електрическа точилка за ножове Diamond Hone® EdgeSelect® Model 120 - марка Chef's Choice

Код: 0120840

5.0 3
В наличност: В наличност
  • Безплатна доставка
Цена: 388 лв
Цената включва зелена такса на стойност 2,4 лв (с включено ДДС)
Описание

Професионалните готвачи по целия свят разчитат на точила за ножове Chef's Choice® Diamond Hone® в продължение на много години, за да поддържат производителността на любимите си ножове с остриета тип Trizor® . Използвайки Chef's Choice® Diamond Hone® EdgeSelect® Model 120, вие ще се насладите на професионални резултати, като лесно приготвяте ястия с помощта на ножове, които имат невероятна острота и издръжливост.

Електрическата точилка за ножове Diamond Hone® EdgeSelect® Model 120 може да се използва за заточване под ъгъл от 20˚ на различни остриета на ножове, в зависимост от полезността, като приготвяне на храна, рязане на риба или в месарски магазини. Устройството може да създава режещи ръбове тип Trizor®Plus (патентована Chef's Choice® 3-степенна система за заточване, която създава троен ръб без ръбове, който ще остане остър за по-дълго, отколкото в случая на конвенционално заточени ножове).

Уредът е снабден с три 3 етапа на заточване, два от които конични за прецизно моделиране, което се постига благодарение на 100% абразивен диамант, и един етап на полиране/шлайфане , който се извършва с помощта на гъвкави абразивни дискове.

Модел 120 е предназначен за заточване на ножове за домашна употреба, джобни ножове и някои спортни ножове. Не се опитвайте да въвеждате с оглед на заточване на ножици, остриета за брадва или други остриета, които не влизат свободно в процепите.

Назъбените остриета се заточват изключително в етап 3 , за да не се отстранява повече метал от зъбите, отколкото е необходимо.

Винаги се уверявайте , че острието на ножа е добре почистено преди заточване.

Етап 1 (заточване) е снабден с фини диамантени конични дискове , които създават микробраздове по протежение на фасетите от всяка страна на ръба, установявайки първия ъгъл на ръба тип Trizor® .

В етап 2 (моделиране) се създават фини микрожлебове по протежение на фасетите непосредствено до ръба от още по- фини диамантени дискове, тъй като те създават втори добре дефиниран ъгъл върху фасетите, който е с няколко градуса по-голям от ъгъла, създаден в Етап 1.

В Етап 3 (шлайфане) ултрафините прецизни дискове се настройват под трети, малко по-голям ъгъл. Дисковете полират и шлифоват фасетите в съседство с острието, създавайки трети микроъгъл и ръб с микроскопична дебелина, прав и супер полиран, с невероятна острота.

Целият процес на заточване на нож с острие от 20 см отнема около 1 минута, а за ножове с по-къси или по-дълги остриета може да отнеме повече или по-малко време. След като ножовете бъдат заточени с модел 120, повторното заточване отнема по-малко от 10 секунди.

Устройството е прецизно и безопасно, като всеки слот за заточване е снабден с гъвкави пружини над заточващите дискове, за да предпази острието на ножа от неправилни водачи.

Точилото за ножове Diamond Hone® EdgeSelect® Model 120 е снабдено с вграден аксесоар за почистване на диаманти , който може да се използва, ако е необходимо, за почистване на всякакви остатъци от храна или остатъци от заточване от повърхността на дисковете за полиране/шлайфане, получени в Етап 3.

Използвайте влажна кърпа, за да почистите острилото.

 

Характеристи
Код 0120840
Brand Chef's Choice
Категория Заточване на ножове
Цвят бял
Мнения
0
0
0
0
0
Само регистрирани потребители, които са закупили продукта, могат да пишат отзиви