Описание
Многофункционален тиган, марка Demeyere, диаметър 24 см, изработен от 3 мм дебел 7-PLY материал, с мат завършен ектериор и 2 заварени дръжки, изработени от 18/10 неръждаема стомана.
- 18/10 неръждаема стомана;
- Чист алуминий;
- Алуминиева сплав;
- Чист алуминий;
- 6. 7. Комбинация от 3 различни сплави (Триклиндук®).
Стените на многофункционалния тиган са направени, започвайки отвътре, от външен слой от 18/10 неръждаема стомана, 2 по-дебели вътрешни слоя алуминий, които включват дебел вътрешен среден слой, изработен от алуминиева сплав и 3 слоя специален Triplinduc® сплави. Повърхността е завършена с помощта на технологията SILVINOX®.
Гаранционният срок продължава 10 години.
Простотата, скоростта на готвене и универсалността са атрибути, които характеризират днешната кулинарна среда. Многофункционалните кухненски прибори са незаменими, но често подценявани.
Многофункционалният тиган от Demeyere вероятно е най-универсалният прибори на пазара, подходящ за почти всеки метод на готвене. Можете да изпържите съставките на скарата, можете да ги сварите или да ги запържите със или без мазнини. В комбинация с високия капак, тази тава се препоръчва за приготвяне на пържоли, пиле или други обемисти храни. Версията с по-голям диаметър (32 см) може да се използва и като Паеля тиган.
Многофункционалният тиган е превъзходна алтернатива на скарата. Този продукт приготвя храна също толкова добре, е лесен за използване и, най-важното, този готварски тиган е много икономичен по отношение на консумираната енергия. Използвайки най-съвременен многопластов 7ply материал, топлината се разпределя равномерно по цялата повърхност на готварския тиган, като по този начин се свежда до минимум рискът храната да се придържа към готварския тиган и консумацията на енергия се намалява с до 50%. След като храната се изпърже от едната страна можете да изключите топлината. Другата страна ще продължи да готви с помощта на топлината, съхранявана от тавата. Храните на скара няма да изсъхнат, но ще останат сочни и вкусни.
Можете да използвате многофункционалния тиган и като мини-фурна. Загрейте формата за готвене за няколко минути, докато 1-2 капки вода ще се търкалят една към друга. Когато е достигната оптималната температура, намалете източника на топлина до минимум, поставете аксесоара за готвене на пара и поставете храната си. Не добавяйте вода или масло. Необходим е известен опит, за да се знае правилната температура за най-добри резултати. Препоръчваме ви да опитате готвене при по-ниска температура в началото и да увеличите температурата, ако е необходимо.
Капакът предотвратява опасността от пръски и натрупването на неприятни миризми. Използването на високотемпературно устойчиво масло е за предпочитане (фъстъчено или слънчогледово масло).