СЕНЗОРНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СМЛЯНЕ НА КАФЕ
"La Specialista Prestigio" е оборудвана с 2 филтъра за различни количества кафе на прах.
Филтърът с 1 чаша позволява до 12 g кафе на прах и е подходящ за едно еспресо или една чаша кафе.
Филтърът с 2 чаши позволява до 20 g кафе на прах и е подходящ за две чаши кафе, едно двойно кафе със силен вкус или за използване на леко изпечени кафеени зърна.
Задайте правилната доза кафе, като завъртите селектора за дозиране на стъпки, започвайки от минималното количество, докато достигнете маркировката, посочена във филтъра. И двата филтъра са едностенни, точно като тези, използвани от професионален бариста в кафенетата. Ако сте любители на кафето, това е предпочитаният вариант, защото позволяват по-голям контрол върху екстракцията, а резултатът се състои от пълна напитка, която улавя всички вкусове на кафените зърна.
ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КОНТРОЛ НА АКТИВНА ТЕМПЕРАТУРА
Технологията "Active Temperature Control" поддържа температурата на водата през целия процес на приготвяне на кафе, за да гарантира оптимално извличане и идеален резултат в чашата.
Всеки вид кафе се нуждае от специална температура, за да извлече най-добрите вкусове. 3-те температури, предоставени от " La Specialista Prestigio" , позволяват да се избере идеалната температура на водата, използвана в процеса на запарване, в зависимост от избраното кафе на зърна. Избраната температура остава стабилна по време на процеса на приготвяне за оптимално извличане на кафе.
3-те температурни настройки отговарят на интервалите 92° / 94° / 96°C. Това са температури на водата в термоблока и се различават от температурата на напитката в чашата или от температурата, измерена, когато напитката тече от филтърния държач.
УМНА СТАНЦИЯ ЗА ТАМПОВАНЕ
Правилното уплътняване на дозата кафе е от съществено значение за постигане на оптимален екстракт от кафе.
Системата "Smart Tamping" осигурява равномерно и лесно извършване на този процес; просто натиснете лоста и еспресо машината ще приложи правилния натиск върху кафето на прах. Максималното налягане е 15-20 кг, в зависимост от използвания филтър.
ДИНАМИЧНА ПРЕДИНФУЗИЯ
Предварителната инфузия е динамична, тъй като продължителността на тази процедура се адаптира към плътността на дозата кафе, за да се гарантира, че цялата повърхност е мокра и равномерна. Това допринася за постигане на перфектно извличане всеки път.