8 НАСТРОЙКИ ЗА СМЕЛЕНЕ НА КАФЕ
La Specialista Arte е оборудван с 2 филтъра за различни количества кафе на прах.
Филтърът за 1 чаша позволява до 12g кафе на прах и е подходящ за едно еспресо или една чаша кафе.
Филтърът за 2 чаши позволява до 20 g кафе на прах и е подходящ за две чаши кафе, едно двойно кафе със силен аромат или за използване на леко изпечено кафе на зърна.
Задайте правилната доза кафе, като завъртите селектора за дозиране на стъпки, като започнете от минималното количество, докато достигнете маркировката, посочена във филтъра. И двата филтъра са едностенни, точно като тези, използвани от професионалния бариста в кафенета. Ако сте ентусиаст на кафето, това е предпочитаният вариант, тъй като позволява по-голям контрол върху екстракцията, а резултатът е пълноценна напитка, която улавя всички вкусове на кафеените зърна.
ТЕХНОЛОГИЯ ACTIVE TEMPERATURE CONTROL
Технологията за Active Temperature Control на температурата поддържа температурата на водата през целия процес на приготвяне на кафето, за да гарантира оптимална екстракция и идеален резултат в чашата.
Всеки вид кафе се нуждае от специална температура, за да извлече най-добрите вкусове. 3-те температури, предоставени от La Specialista Arte" , позволяват избор на идеалната температура на водата, използвана в процеса на вливане, в зависимост от избраните кафеени зърна. Избраната температура остава стабилна по време на процеса на приготвяне на кафе за оптимална екстракция.
3-те температурни настройки съответстват на интервалите 92° / 94° / 96°C. Това са температури на водата вътре в Thermoblock и се различават от температурата на напитката в чашата или от температурата, измерена, когато напитката изтича от държача на филтъра.
ДИНАМИЧНА ПРЕИНФУЗИЯ
Предварителната инфузия е динамична, тъй като продължителността на тази процедура е адаптирана към плътността на дозата кафе, за да се гарантира, че цялата повърхност е влажна и равна. Това допринася за постигане на перфектна екстракция всеки път.