Тагин или таджин е специален вид глинен съд, използван в северноафриканската кухня (мароканска или тунизийска), чието име идва от името на ястието "таджина", което може да се готви в него. Състоящ се от две части - дълбок кръгъл съд и коничен капак, снабден с дръжка в горната част за лесно управление, което позволява циркулацията на пара вътре в съда – съдът Tagine от Emile Henry е създаден от Flame керамичен®, проектиран да се използва безопасно на пламъка, а не само във фурната.
Специално проектирано за бавно готвене, ястието Tagine подчертава най-доброто в съставките, усилва вкусовете на храната, подобрява финия вкус на подправките, предлагайки сочна и вкусна текстура на ястията.
Съвет: За максимални резултати винаги започвайте да готвите на слаб ток и се уверете, че винаги има малко течност на дъното на ястието. Ако е необходимо добавете чаша вода, и дръжте капака на пота по време на готвене, защото това ястие работи на принцип, подобен на готвенето на пара.
Можете да видите пълния каталог на Емил Хенри, ТУК.