Описание
Нож Gyutoh, японски готварски нож, острие с дължина 20 см, устойчив на корозия и удар, марка Miyabi.
Този японски нож gyutoh или нож на готвача е с MicroCarbide стоманена сърцевина, състояща се от 132 външни слоя стомана, обграждащи сърцевината и образуващи уникалния дамаски мотив върху острието. Режещият ръб е ръчно заточен по традиционния метод Honbazuke и е симетричен, така че ножът може да се използва както от десничари, така и от левичари.
Дървената дръжка приляга удобно в ръката ви, позволявайки стабилен контрол и безпроблемна многократна употреба.
Препоръчваме продуктът да се мие, поддържа и заточва на ръчно, като се избягва използването на стъклени, керамични или каменни дъски за рязане.
Характеристики:
- Острието на ножа е изработено от 133 стоманени пласта, което води до флорален мотив в стил Дамаск;
- Симетричното острие е изработено от специална твърда стомана MC67 (състояща се от кобалт за висока устойчивост на корозия, молибден за допълнителна твърдост и ванадий за дълготрайна острота) и е покрито със 133 слоя неръждаема стомана с дизайн, подобен на дамаските остриета;
- Острието е обработено чрез криогенен процес CRYODUR® при -196°C, което осигурява много висока твърдост;
- Симетричното острие Honbazuke с ултра остри ръбове осигурява максимална прецизност на рязане;
- Ергономичната японска дръжка, във формата на буквата „D“, осигурява изключително лесно и удобно боравене, позволявайки контролирано и балансирано движение.
- Препоръчваме ножът да се мие на ръка.